Сьогодні Яблучний спас і цікаво було б дізнатися, що за алкогольні напої роблять з яблук! 
Французи роблять міцний Кальвадос – продукт дистиляції яблуневого сидру. Тобто це яблуневий або грушеевий бренді.
Але Кальвадос – це найменування, захищене за походженням. Це ім’я може носити тільки продукт, зроблений в однойменному  прибережному департаменті в центрі Нормандії, на півночному заході Франції. Назва цієї місцевості, швидше за все, походить від її латинського позначення на старих картах calva dorsum, тобто «голий хребет», що цілком відповідає узбережжю Ла-Маншу в цих місцях 🇫🇷
Місцевий клімат не підходить для виноградарства, а ось для вирощування кислих та терпких яблук та груш – саме воно! До речі, спеціальних сортів яблук нараховано 350, а також 50 сортів груш.
З них спочатку роблять сидр, а потім, переганяють як звичайний бренді і на виході отримують Кальвадос.
Кальвадос витримують мінімум три роки в дубових бочках .
Якщо молоді Кальвадоси мають смаки і аромати яблук, то з витримкою вони стають більш округлими, переходять в аромати печених яблук, спецій і навіть шоколаду.
Кальвадос – це диво! Таке витончене розмаїття смаків в міцному алкоголі могли зробити тільки французи!
Безумовно, Кальвадос вартий вашої уваги!
Купуйте в салонах InVino!