Влітку кожен вихідний – привід для смачних експериментів!
Коли їдеш на пікнік, заздалегідь потурбуйся про вино. Правильне вино додасть смаку стравам і настрою всій компанії 
Давай запам'ятаємо кілька моментів про підбір вина до риби:
🐟 Загальне правило: Риба та біле вино – таки вдале поєднання! Бо терпке червоне вино в поєднанні з рибою залишає в роті металевий присмак.
Рибу умовно поділимо на чотири групи і до кожної з них доберемо те вино, яке підкреслить структуру самої страви.

  •  Пісна м'яка риба (типу морський окунь, сібас, камбала). Вона має ніжне шарувате м'ясо і невиражений запах.

Ідеальне вино: освіжаюче пікантне Піно Гріджио, іспанська ігриста Кава, португальські віньйо верде, Мюскаде з Долини Луари.

  • Риба середньої щільності, з більш пружною структурою м'яса (форель, тріска, хек) потребує насичених середньотілих вин з ярким ароматом: Шардоне з Каліфорнії, Совіньон Блан з Нової Зеландії, Верментіно з Італії, Шенен Блан з Афріки, сухий Рислінг.
  •  М'ясиста риба типу лосось, тунець, скумбрія смакуватими з білими повнотілими винами з насиченим смаком або з рожевими: витримане Шардоне, Віоньє, або навіть вінтажне Шампанське.
  • Пікантна риба з насиченим смаком і ароматом моря як то сардина, оселедець, макрель. Спробуй до неї ігристі Кремани та Каву, або навіть червоні вина без танінів з сортів Піно Нуар або Гаме.

Обирай так, щоб поєднання було гармонійним: до ніжних рибних страв – ніжне вино, а до жирних рибних страв – складні вина. Риба не повинна домінувати, а вино не повинно перебивати смак страви.
Кращий вибір пікнікових вин – в салонах InVino.