Скільки можна зберігати відкорковане вино?
Як тільки ти відкоркував пляшку, в неї починає потрапляти повітря, а відтак і кисень.
Починається процес окислення вина, що називається оксидацією. Це окислення вбиває ароматичні властивості вина.
Вино втрачає те, за що ми його так любимо: смак, аромат, бульбашки (якщо це ігристе).
Воно стає нецікавим, пласким.
Звісно, є вина, яким треба дати можливість контактувати з киснем, від цього вони тільки кращають. Цей процес називається декантацією і триває максимум кілька годин.
Але, якщо ти вже відкрив пляшку, то намагайся її зберігати не більше двох діб для червоного вина і не більше півтори доби для білого вина. Це оптимальні строки
В салонах InVino придбай спеціальні вакуумні насоси, які видаляють повітря з відкоркованої вже пляшки тим самим перешкоджаючи окисленню вина. З ними вино не втрачає своїх властивостей довше.
Експерти InVino турбуються про якість твого смаку.