Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Ламбруско Нострано

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Ламбруско – сорт винограду з яскравим забарвленням, який використовується для приготування ігристих червоних вин в Емілії-Романьї, на півночі Італії. Якщо бути точніше, це збірна назва групи сортів винограду мускатного типу. На сьогоднішній день виноробам відомо понад 60 сортів Ламбруско. Тепер це синонім фруктових, безтурботних ігристих червоних вин, зроблених у центральній та північній Італії.

Спочатку Ламбруско означало "вино з дикого винограду". Так називали різні локальні підвиди того, що сьогодні називають Ламбруско. Тепер їх використовують для виділення ароматичних властивостей та смакових характеристик, властивих конкретному виду. Власне їх і виносять на етикетку. Тому ми зустрічаємо так багато різного ламбруско: нострано, маестрі, марані, саламіно тощо. Ігристе вино сорту Ламбруско Нострано характерне своїм гармонійним солодким смаком із фруктовим ароматом.

Назва ламбруско не має такого надійного юридичного захисту, як шампанське, тому споживач не завжди може бути впевнений у вмісті пляшки. Незважаючи на те, що існує DOC Lambrusco з вимогами до виробництва в Італії, в магазинах можна зустріти неякісний напій. Тому недосвідчені любителі вина можуть запам'ятати ламбруско як дешевий і неякісний алкоголь. Іноді може зустрітися невдалий приклад. Ніхто від цього не застрахований, проте це молоде вино буває справді гідним. Крім того, воно буває не лише червоним, а й рожевим та білим. У нашому магазині ви можете купити шампанське Ламбруско Нострано із гарантією надійної якості. До речі, ламбруско виробляється методом Шарма (вторинного бродіння). Дуже рідко застосовується класичний метод. Саме завдяки цьому недорогі ламбруско мають таку сильну пухирчастість, яка ефектно виглядає з їх червоно-рубіновим кольором. Ламбруско відрізняються від шампанського не лише ціною, а й тим, що майже завжди солодкі.

Із чим прийнято їсти? Регіон Емілья-Романья відомий також як рай для гурманів. Навіть найпростіше вино тут люблять і вміють супроводжувати правильно підібраною стравою. Якщо хочете почути відгуки про Ламбруско Нострано, найкраще відправитися у винний тур саме в цей регіон. Вам і можуть порадити щось химерне та вишукане типу сиру Парміджано-Реджано. Однак пам'ятайте, що ламбруско – просте та легке фруктове вино, яке практично універсальне. Звичайно, з м'ясом краще пити солідні сухі червоні, наприклад французькі бордо. А як аперитив або «до солодкого» буде добре відкрити пляшечку ламбруско, що піниться. Рекомендуємо спробувати його з вишневим пирогом, індичкою та навіть з піцою. Подавати на стіл ламбруско потрібно охолодженим. Достатньо температури близько 10 градусів за Цельсієм. Тут також діє правило: якщо вино невигадливе – можна охолодити ще сильніше. Додатковий аргумент на користь цих італійських вин – приємна ціна ігристого вина Ламбруско Нострано. Невелика міцність у 7,5% дозволяє довше насолоджуватися напоєм. У цьому плані ламбруско вигідний варіант для тривалих посиденьок у великій компанії.

Інтернет-магазин італійських вин Інвіно імпортує ламбруско безпосередньо. Тож у нас вигідно можна придбати якісне вино. Пропонуємо вам купити ігристе вино Ламбруско Нострано Gualtieri Lambrusco Rosso у форматі магнум. Крім червоних ламбруско є також білий купаж з добавкою сорту анчелотті Gualtieri Frizzantino. Він добре доповнює активність нострано і балансує кислотність і солодощі напою.

Немає товарів

Вгору