Через технічні проблеми інтернет магазин не працюватиме 10-17 березня
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Божоле Нуво 2023 | Замовити в Invino | Доставка по Україні

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Вино Beaujolais Nouveau: Історія та Традиції Свята

Beaujolais Nouveau - це свято, яке відзначається щороку в третій четвер листопада. Це особливий день для шанувальників вина, коли молоде вино Beaujolais Nouveau стає доступним для продажу. Це свято має довгу історію, що сягає коріннями у Францію.

Історія Beaujolais Nouveau

Виноробство в регіоні Божоле у Франції має багату історію, яка охоплює кілька століть. Однак, особливістю цього регіону є його специфічне вино - Beaujolais Nouveau. Це молоде вино, виготовлене з винограду Гаме, який є основним сортом у цьому регіоні.

Божоле Нуво має свої особливості у виробництві та споживанні. Після збору винограду, вино проходить коротку ферментацію, що дозволяє йому швидко розвинутися та залишити свіжі фруктові аромати. Потім, вино розливається в пляшки та відправляється на продаж. Важливо зазначити, що Beaujolais Nouveau не призначено для довгострокового зберігання, і його найкращі якості проявляються у перші кілька місяців після розливу.

Традиції святкування

Свято Beaujolais Nouveau стало традицією у Франції та інших країнах, привертаючи увагу шанувальників вина з усього світу. У цей день ресторани, винні бари та магазини пропонують своїм клієнтам спробувати та придбати молоде вино Beaujolais Nouveau. Багато людей організовують спеціальні заходи, включаючи дегустаційні вечірки, винні фестивалі та тематичні обіди.

Святкування Beaujolais Nouveau - це не лише можливість насолодитися свіжим і смачним вином, але й відзначити початок винного нового року. Люди збираються разом, діляться враженнями та насолоджуються атмосферою свята. Це також час, коли багато виноробів відкривають свої винні підвали для відвідувачів, пропонуючи їм унікальні екскурсії та дегустації.

Особливості Beaujolais Nouveau

Сорт винограду та виробництво

Beaujolais Nouveau виготовляється з особливого сорту винограду Гаме, який має свої унікальні характеристики. Цей сорт винограду вирощується на глинисто-вапнякових грунтах з домішками графіту та сланцю. Вино Beaujolais Nouveau має червоний колір з фіолетовим відтінком, воно легке, свіже, фруктове та має чудовий ягідно-фруктовий смак.

Вина Beaujolais можна пити в будь-який час доби, а вони найкраще поєднуються з простою та ситною їжею, ніжними сирами, дичиною та червоним м'ясом. Більшість вин Beaujolais слід пити молодими, термін їх витримки залежить від найменування, але ніколи не перевищує 3 років, для Beaujolais Cru - 8 років.

Beaujolais Cru

Beaujolais Cru - це 10 найкращих комун на території, в яких виробляються найкращі вина: Бруї, Мулен-а-Ван та Флері. Вони мають такі загальні характеристики: вина виключно з винограду Гаме, глибокий рубіновий колір з фіолетовими вкрапленнями, сильний фруктовий та квітковий аромати (полуниця, вишня, персик та жувальна гумка), повне тіло, гнучкість та приємну свіжість.

Beaujolais Nouveau

Beaujolais Nouveau виробляється за методом вуглецевого настоювання. Це вино слід пити молодим, сильно охолодженим перед вживанням. Завдяки особливому способу виробництва, вино має багатий фруктовий аромат та насичений червоний колір. Слід випити через кілька місяців після виробництва вина.

Beaujolais Villages

Beaujolais Villages - це вина, що за своїми характеристиками нагадують Cru, легкі ґрунти, на яких  вирощуються втноград, надають  якості, особливо цінні для молодих вин.

Де купити Beaujolais онлайн в Україні?

Якщо ви шукаєте місце, де купити Beaujolais онлайн в Україні, зверніть увагу на InVino - провідний інтернет-магазин вин в Україні. Вони пропонують широкий вибір вин з усього світу, включаючи Beaujolais Nouveau. Замовляйте свої улюблені вина зручно та безпечно онлайн та насолоджуйтесь їхньою якістю та смаком.

Заключні думки

Свято Beaujolais Nouveau - це чудова можливість насолодитися молодим та свіжим вином з Франції. Його яскравий фруктовий смак та аромат роблять його привабливим для шанувальників вина з усього світу. Не пропустіть це свято і спробуйте справжній смак Beaujolais Nouveau!

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору