Cava... Іспанське шампанське?
Самі іспанці його так і називають.
Коли в'їжджаєш до Іспанії, туристичний гід рекомендує спробувати каву. Вся група зазвичай посміхається. Але потім закохується в це ігристе вино.
Отже, Cava з іспанської означає льох. В льосі витримували це ігристе, зроблене класичним методом.
До 1960 років це вино називалось, champán aбо xampany по-каталонськи.
Першим промислове виробництво кави налагодив іспанець Жосеп Равентос в своєму маєтку Codorniu. Так він увійщов в історію.

Після 1863 року філоксера знищила французькі лози. Французи лишились без шампанського. А каталонське ігристе посіло перше місце серед ігристих
Назва Cava зявилася тоді, коли це вино вийшло на англійський ринок. Тоді французи подали позов і довели, що Шампанське - назва, захищена за найменуванням 🇪🇸

Купуючи пляшку Кави, ви отримуєте високоякісне ігристе вино, рожеве чи біле, витримане не менш ніж 9 місяців. Технологія виробництва досить дорога і потребує часу. А час - це гроші.
При цьому Кава вельми демократична за ціною. Дехто, навіть, називає її розкішшю на кожен день.
Завітай за своєю пляшкою Кави і ти! Найкращий вибір у салонах InVino та на нашому сайті!