Міжнародний тиждень хересу починається саме сьогодні!
Уяви, що це кріплене вино настільки багатогранне, яскраве, що йому присвячують цілий тиждень в усьому світі!
Здавна херес був улюбленим напоєм багатьох письменників та поетів. Але зараз, нажаль, його скоріше відносять де «пенсіонерів» вина.
Але, якщо ти приділиш свою увагу вивченню, розберешся зі всіма нюансами та стилями хересу, то отримаєш незрівняну насолоду смаком.
Отже, основне, що треба знати:
Херес – це кріплене вино, яке виробляють в Андалусії, в одній з найпосушливіших та жарких областей Іспанії.
Коли на етикетці пляшки бачиш слово Sherry, це херес.
Для виробництва хересів використовують лише три сорти винограду: Palomino, Pedro Ximénez (він же PX) та москатель.
Витримка за системою солера-криадера надає тих самих специфічних хересних нот.
Бувають сухі та солодкі хереси.
На етикетці сухих шукай слова Fino и Manzanilla, Oloroso або Amontillado. Спробуй їх з чимось горіховим (морозивом, наприклад), сирами (від камамберу до витриманих) в’яленими томатами, різотто з грибами, спаржею, хамоном, анчоусами та рибними паштетами.

Натурально солодкі хереси супроводжують на етикетці такі слова: Pedro Ximenez або Moscatel. Солодкість з’являється від в’ялення винограду на сонці перед тим, як зробити з нього вино.
Такі екземпляри краще смакуй окремо або ж з десертом або солонувато-гострим сиром дорблю з блакитною пліснявою.

Ось такий, досить короткий, на наш погляд, путівник дозволить тобі зрозуміти херес.
Але дегустувати все ж краще. Так зрозумієш тих самих письменників та поетів).
Обирай будь-який за стилем херес у салонах InVino.
Купуй у кращих!