Через технічні проблеми інтернет магазин не працюватиме 10-17 березня
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Ламбруско Біле

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Поговоримо про метод виробництва популярного ігристого вина? Крім того, кілька слів про класифікацію та причини, чому біле ігристе вино Ламбруско (особливо влітку!) має стояти у вас на столі.

Незважаючи на те, що сьогодні це вино купують часто і багато, деякий час йому доводилося не солодко. У 70-ті роки ХХ століття воно було на піку популярності. І насамперед – за рахунок солодощі. Ось такий парадокс.

Тоді біле шампанське Ламбруско стояло поряд із газованими напоями і вживалося так само. Чому так сталося? Спочатку легке ігристе вино вживали в основному на батьківщині. Там його доводили до високої якості та постачали до магазинів. Але щоб вийти на міжнародний ринок, довелося наголосити на якості та кількості цукру. Його було дуже багато. Зрозуміло, це сильно вдарило по репутації напою.

Зараз на полицях магазинів можна знайти як класні зразки, так і дуже страшні. Тим не менш, оговтатися від поганої слави в будь-якому випадку вдалося. Ламбруско купують та п'ють із задоволенням як у сухому, так і солодкому варіантах. Тому ціна білого Ламбруско часто перебуває у бюджетному сегменті.

Спосіб виробництва. Якщо ви знаєте, як роблять Просекко, тоді я не відкрию вам Америку. Сучасні варіанти створюють по Шарма-Мартінотті, тобто друга ферментація (коли з'являються бульбашки) відбувається у сталевих чанах.

Раніше Ламбруско робили традиційним методом – друга ферментація відбувалася у пляшках. Сьогодні таким методом користуються лише рідкісні винороби. І якщо танковий – це переважно фриццант, то класичний – спуманте.

Щодо контролю держави. На жаль, немає такого закону, як із Шампанським. За межами Емілії-Романьї та країни в цілому теж можуть виробити шипуче/гристе вино і назвати його Ламбруско.

Однак на території Італії існує 5 DOC: Lambrusco di Sobrara, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Lambrusco Reggiano, Lambrusco Salamino di Santa Croce, Lambrusco Mantovano.

Чому Ламбруско варте уваги винних ентузіастів, і чому рекомендується купити біле Ламбруско?

Фуд-френдлі. Не треба морочити голову з гастропарою. Якщо вино сухе, воно ідеально поєднується з великою кількістю страв. А солодкі варіанти гарні під сири із білою пліснявою та фруктове плато.

Унікальність. Знайти червоне ігристе вино – ще завдання. А Ламбруско якраз найчастіше і виступає у такому кольорі.

Дешевизна. Навіть найякісніше вино не коштуватиме великих грошей. І бюджетні зразки цілком добрі. Тому за досить бюджетною ціною можна купити вино Ламбрусько біле.

Щоправда, є один маленький мінус. У нас непросто знайти сухе вино з бульбашками. В основному представлені солодкі екземпляри. Але якщо вам цікаво познайомитися з Ламбруско та приєднатися до загального свята – дерзайте!
Ламбруско – це червоний сорт винограду. З нього виробляють червоне, рожеве і навіть ігристе біле Ламбруско. Колір залежить від технології виробництва. Коли виробляють червоне вино з червоного сорту винограду, сік довше контактує з гребенями і шкіркою ягід, для рожевого – час контакту мінімальний, а біле ламбруско виходить тільки з виноградного соку, який не витримувався з шкіркою. Біле напівсолодке вино Ламбруско не поступається якістю класичної червоної версії. Воно освіжає і має більш звичний смак, який асоціюється у багатьох із ігристими винами. Вино має приємну газацію. Біле солодке Ламбруско найчастіше виходить напівігристими, а саме, фриззанте (frizzante)

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору