Вина за технологіями ріпассо та апассіменто. Що ти про це знаєш? 📝

Головне – це дуже аристократичні та ароматні вина з зів’яленого винограду.
Такими техніками володіли ще древні фінікійці, потім їх перейняли древні римляни і активно використовували по всій імперії. Тому сьогодні вин із підсушених ягід найбільше саме в Італії: Тоскані, Умбрії, Фріулі, Апулії, Сицилії, Емілії-Романії і, звичайно ж, області Вальполічелла у Венето 🇮🇹

🍷 Апассіменто – це коли виноград висушують на сонці протягом 90-120 днів, а потім з майже ізюму роблять вино. Уяви, скільки сахарів та аромату накопичує ягода перед тим, як стати вином! На виході маємо  напівсухе або напівсолодке вино з такою ароматикою червоних та чорних ягід, спецій, що аж хочеться жити в келиху з ним! Таке вино пасує до витриманих сирів або тушкованого м’яса.

🍷 Ріпассо – метод подвійного бродіння. В готове вже вино додають шкірки винограду, що лишилися після методу Апассіменто. І повторне бродіння запускається. Завдяки цьому вино набуває класної структури та складного солодкуватого аромату та має сухий смак з невеликою кількістю залишкового цукру.

Тобі треба спробувати обидва вина і вирішити, яке більше до смаку.
Але байдужим залишитись неможливо 😉

Де купити? Звісно ж в  InVino! Тут кращий асортимент!