Агов, господарі!
Ви вже розпочали підготовку до Різдвяного застілля?
За традицією, в святвечір на столі має бути 12 страв. За бажанням можна і більше
Давайте розберемо основні страви та вина до них.
✓Різдвяна кутя – символ свята. Вона – як побажання солодкого та багатого життя. А щоб побажання обов’язково збулось, треба скріпити його келихом Шампанського.
✓Пісна та поживна тушкована квасоля краще за все смакуватиме з охолодженим білим вином Шардоне.
✓Солодкуватий буряк у традиційному українському вінегреті буде смачно перекликатися з рожевим напівсухим вином.
✓Закуски з солоної риби. Ними завжди багатий стіл: оселедць, червона риба на бутерброді з маслом, ікра в тарталетках. До них доречні кілька варіантів вин: рожеве сухе (можна, навіть, рожеву іспанську Каву), білий Совіньон Блан або Піно Грі.
✓Голубці з м’ясом та німецький Рислінг – чудове поєднання!
✓Запечений короп. Жирний та щойно приготований. Виставляйте його на стіл прямо з печі та наливайте біле вино Віоньє. Воно досить щільне для такої страви.
✓Буженина. До неї звичайно треба обрати червоне вино. А якщо м’ясо запечене з чорносливом або подається з ягідним соусом, то до нього так і проситься Каберне Фран, чиї нотки стиглих червоних та чорних ягід доповнять страву.
⠀
Як бачиш, різдвяний стіл стане ще багатший смаками, якщо ти підбереш правильне вино до своїх страв.
⠀
Прислухайся до наших експертних гастрономічних парад і хай твоє свято буде чудовим разом з винами від салонів InVino! ❤
Вино і різдвяна їжа
Поділитися
Viber
Поділитися