Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Il Conte Villa Prandone

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Головна Цитата візиту Лютий 2020:

Винороб - художник і диригент на своєму винограднику. Тільки від нього залежить зробити хороше вино, велике вино чи... винний оцет.

Еммануель де Анжеліс

Про сім'ю де Анжеліс

Ціль сім'ї – отримати від землі все найкраще, що вона може дати. Для досягнення цієї мети де Анжеліс добре вивчили землю, на якій живуть, і використовують новітні технології.

Для них важливо, щоб кожна пляшка вина відображала історію сім'ї, землю, характер винороба, терруар.

У 60-х роках дід Амількаре на прізвисько Лу Конт (на місцевій мові «Граф») заснував компанію, об'єднавши всіх членів сім'ї однією спільною справою.

Енологія

Роботи на виноградниках починаються взимку: лози підрізають певним чином, визначаючи у момент обрізання стилістику майбутнього вина, його врожайність.

Оновлення виноградників До коренів нових лоз прищеплюють живці старих лоз, щоб зберегти автентичність клонів. Нові лози закуповують у найкращих розплідниках. Вік висадженої лози у разі обчислюється за віком коренів, а чи не за віком щеплених живців.

Весною всі роботи на виноградниках ведуться вручну.

Виноробство ведеться органічними методами, хоча Іллі Конте Вілла Прандоне не подаються на сертифікацію як органісти. Де Анжеліси завжди виступали проти інвазивних методів виноробства, використання сульфітів, гербецидів, пестицидів. Повага до землі – їхня філософія. Тільки на здоровій землі можна виростити здоровий виноград, а здоровий виноград – запорука гарного вина.

Щільність посадок складає 60/80/100 см між кущами. Чим менша відстань між лозами, тим більше корінь сягає глибини і тим насиченіший виноград.

Виробництво вина

При виробництві червоних вин роблять тривалу мацерацію на шкірці (20-25 днів). Це корисно, т.к. шкірка адсорбує антиоксиданти, отже, значно зменшується % діоксиду сірка для консервації.

Винний льох знаходиться на глибині 8 м під землею, що дає можливість підтримувати певну вологість та температуру, потрібну під час виробництва вина. “Запорука правильної витримки: вологість, тиша та приглушене світло...”

Для вина використовують кілька видів ємностей: барик. Барель, сталеві чани, цементні ємності.

Бочку застосовують для того, щоб зробити вино більш округлим, м'яким, згладити таніни. Раз на 20 днів роблять батоннаж.

Витримка в цементних ємностях дозволяє провину наново розкрити свою ягідність, фруктовість, яскраві характеристики сорту.

Так, Lu Kont витримують у бочці 15 місяців, потім ще 15 місяців у цементі, при цьому згладжуються таніни вина, але воно залишається фруктовим і демонструє яскраві характеристики винограду.


Особливості різної витримки:

Дуб: Під час мікрооксидації в дубовій бочці відбувається обмін танінами між бочкою та вином.

Цемент: мікрооксидація відбувається, але немає обміну танінами, вино зберігає свої аромати. Цементна бочка захищає від впливу зовнішньої температури. Захищає від мікровібрацій Землі.

НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВО: в цементному чані немає електростатичної напруги, яка присутня в сталевому чані, пронизаному електричними проводами, що позначається на здоров'ї людини найкращим чином.

Новий експеримент Вілла Прандоне: витримка певних вин в теракотових амфорах (глина+вода) для виробництва вина, місткістю 800 л кожна.

Визнання, рейтинги

Виноробня Il Conte Villa Prandone, починаючи з 2000 років, входить до найкращих рейтингів італійських вин.

Так Веронеллі у 2019 році дав 3 золоті зірки Lu Cont 2016 року.

Чистий Монтепульчано з рішучим та чарівним характером, якому вдалося пройти через вибірку з 16 766 етикеток, з яких лише 395 отримали ексклюзивні три золоті зірки. Винятковий результат для сімейного бізнесу Monteprandone, який не лише підтверджує себе серед найбільш представницьких виноробних реалій Piceno, а й високо піднімає прапор Марке порівняно, в якому конкурує найкраще виробництво вина в Італії.

Вайн Спектейтор присудив 91 бал Marinus 17 років

Для виноробні отримання нагород та високих балів означає важливе міжнародне визнання, але сім'я пишається не самою нагородою, а душею, вкладеною у кожну пляшку вина.

Про вина

У кожного вина є своя ідея. Спочатку народжується ідея, потім філософія. Еммануель де Анжеліс

VIZIUS перекладається як мудра людина, яка любить життя, вміє насолоджуватися смачною їжею та вином. Перший комерційний вінтаж випущений у 2017 році. Виноград Санджовезе з одного виноградника на схилі з південно-східною експозицією, що не набирає достатнього кольору. Перший прес використовують для виробництва Візіус (без мацерації), другий прес цього винограду використовують для виробництва Rosato. Візіус універсальний у своїй гастрономічності.

AURATO у перекладі «золото». 100% Пекоріно, ферментують самостійно

Navicchio - назва схилу, на якому росте виноград Пекоріно. Мацероване біле вино насиченого бурштинового кольору

DONELLO 100% Санджовезе з пагорбів Монтепрандоне. Ідея вина – показати всю красу Марка. Донелло – це давня назва гори, де висаджено виноградник. Санджовезе тут – автохтонний клон. Мінімальний вік лози 40 років. Мацерація на шкірці 18-20 днів. Витримка в цементній діжці 6-8 місяців + батоннаж для посилення інтенсивності смаку. Аромат підліску, консервованих фруктів, тостів.

Zipolo у перекладі «корок для винної бочки». Використовуються червоні сорти Монтепульчано, Санджовезе, Мерло, виробляється виключно в роки гарного врожаю. Витримка в барелі 16-24 міс (на розсуд винороба), потім 12 міс у пляшці.

CONTEROSSO у перекладі означає «червоне графське». Сорта Монтепульчано та Санджовезе 50/50. Вино універсальне, його можна подавати навіть улітку у трохи охолодженому вигляді.

MARINUS названо на честь батька сімейства Маріно. Сорта Монтепульчано та Санджовезе 70/30. Ферментація 12-18 днів та 3 місяці у сталевій ємності. Витримка у дубовій бочці 1 рік.

IX Prandone із сорту винограду Мерло.

25 років тому Амількар де Анжеліс висадив Мерло на маленькому винограднику із ґрунтом із глини та заліза (аналогічна Померолю). Це вино – виклик італійському виноробству. Виноградник знаходиться на схилі з північною експозицією, ґрунти глинисті та залізисті, площа виноградника всього 2 гектари. Щільність посадки 60 см, 2-3 грона на лозі. Вино виробляють тільки в кращі роки. У гірші роки Мерло йде для виробництва Зіполо. Перший комерційний випуск був у 2013 році. З цієї площі виноградників випускають лише 1 тис пляшок на рік. Ідея вина – отримати елегантне вино, підкреслене силою та могутністю землі Марке. У 2019 році один із італійських експертів назвав 9 Прандоне – Петрюсом із Марке.

Lu Kont у перекладі означає граф. Було названо на честь дідуся Амількаре. Зараз прізвисько граф носить сам Марино, а потім це прізвисько перейде до Еммануеля.

Лози Монтепульчано для цього вина були висаджені ще дідусем Амількаре на найкращому південно-західному схилі. Вино виробляють лише у найкращі роки у кількості 3,5 тис пляшок на рік. Витримка в бариках 15 міс та в цементі 15 міс згладжує потужні таніни, але залишає вину характер самого вина та його фруктовість.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Il Conte Villa Prandone «Marinus» (червоне сухе вино)
    Власний імпорт
    Творчий
    Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору