Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Ігристе вино Кава

Поява на світовому ринку ігристого вина з Іспанії стала можливою завдяки жителю Каталонії Равентосу, який спеціально навчався мистецтву виноробства у Франції. Наприкінці 19 століття його сімейна фірма Codorniuu випустила першу пляшку цього хмільного напою з бульбашками. Оригінальна назва Кава напою була дана на знак того, щоб повідомити весь світ, що вона отримала самобутнє вино з власною технологією та традиціями, а не підробку французького шампанського. Алкоголь Кава стала самостійним брендом із блискучою репутацією. Так Іспанія стала асоціюватися не лише з хамоном, апельсинами та тореадорами, а й недорогим та якісним ігристим вином.

Іспанське ігристе вино Кава: філософія виробництва

Варто зазначити, що рецепт приготування напою, винайдений експериментальним шляхом, сягнув наших днів практично в незмінному вигляді. Його виготовляють із високоякісних виноградних ягід видів Макабео, Шарелло та Парельяда. Кожен із них привносить у напій свій характер, аромат та смак, але при цьому головна композиція може доповнюватись акцентами лимона Шардоне або солодкою Мальвазією. Спочатку шампанське Кава вироблялося за французькою технологією. Але з часом іспанське вино стало самостійним гравцем у «винному світі». Воно стало масовим і дешевшим побратимом напою із Шампани, бо швидше витримується. Іспанське шампанське Cava все частіше роблять із використанням класичних «шампанських» сортів шардоне та піно нуар. Ці міжнародні сорти винограду також вирощують у Іспанії.

Коли говорить про усталені традиції, то гарне ігристе вино Кава передбачає виноробний процес за такою схемою:

· Збір врожаю ягід вручну в кінці літа - коли вони стають повністю стиглими і соковитими;

виноград дбайливо давиться для відділення соку першого віджиму, який потім фільтрується і піддається ферментації;

· Отримана рідина розливається по пляшках, на які додається винні дріжджі, сахароза, концентрований сік – відповідно до рецептурних пропорцій;

· Місткості заносяться в підвал, де здійснюється повторна ферментація протягом менше 9 місяців;

· у цей час посуд з вином періодично перевертаються для відділення винного каменю та осаду;

· усунення отриманого осаду шляхом заморожування вмісту пляшок;

· Відтворення початкової кількості вина шляхом доливання в ємність;

· закупорювання справжньою пробкою, маркування та упаковка – найкраще ігристе вино Кава готова.

За кольором цей напій може бути білим і рожевим. Відтінки можуть зустрічатися в різних варіаціях, що не позначається на смакових відчуттях. Найбільшого поширення набули білі вина, що виготовляються за класичною технологією.

Класифікація іспанського ігристого

Говорячи про витримку, слід зазначити три різновиди хмільного продукту:

класичний зразок – маркований як Cava, період витримки якого становить від 9 місяців;

Cava Reserva – витримується не більше 1,5 року;

Cava Gran Reserva - вік таких вин обчислюється тимчасовим проміжком близько 2,5 років.

Багато покупців можуть придбати ігристе вино Кава, що містить значок «Ecológico». Це означає, що такий продукт виготовлений із екологічно чистих ягід, при вирощуванні яких не задіяно хімічних добрив та засобів від шкідників. Природно, що товари з позначкою «еко» зазвичай значно дорожчі за аналоги. За збереження природи та якість треба платити. Проте вигідна ціна вина Cava все ще виграє порівняно з еко-просічкою або еко-креманом завдяки базовій вартості продукту.

Виділяється суха кава brut, яка, як правило, відноситься до білих вин. Рідше можна зустріти рожевий брют (пропонуємо спробувати Bonaval Extrem Rosado та Pinord Chatel Brut Rose), проте їх мало в порівнянні з білими. Рожева суха кава вино відрізняється ароматом свіжих фруктів і яскравими солодкими нотами при дуже низькому вмісті цукру. Незважаючи на рідкість, ціна шампанського Каво-розе буде вигідно виглядати поряд з рожевими італійськими ігристими.

Якщо порівнювати іспанські напої з французькими, слід відзначити їх невелику витримку і незначну міру солодощі. Тим не менш, вартість ігристого вина Кава доступніша, тому вона користується великою популярністю у покупців багатьох держав світу. Кава Брют стоїть не тільки тому, що це модно, але і для розширення знань у винній смаковій палітрі. Зважаючи на те, що виробництвом цього вина займається кілька заводів, його смак відрізняється великою різноманітністю. Найбільш популярними є напої з ароматом фруктів, а також білих та червоних ягід. Іспанське вино Cava з розряду «Reserva» включає акценти горішків, підсмаженого хліба, сушених фруктів, меду. Напій цієї категорії відрізняється особливим багатством аромату та ніжним перляжем. Елітну каву ви не знайдете у звичайному магазині, а її рівень смаку дозволяє сперечатися з деякими шампанськими.  

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору
,