Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Напівсолодке вино

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Vine for ever або вино назавжди. Саме ці слова витатуйовані на тілі світового "пірата" - Джонні Деппа. І як не дивно гарне напівсолодке вино, голлівудський метр любить більше, ніж карибський ром на відміну від свого героя у відомій сазі «Pirates of the Caribbean». І нашої компанії досить легко зрозуміти смакові уподобання Джонні.

Кращі напівсолодкі вина, що відносяться до категорій VDP, DOC і АОС, цінуються за їх м'якість, збалансованість, помірну кислотність і міцність, а також різноманітність сортових характеристик. У цю категорію також входять напої з легкими нотками, що "поколюють". Їх ще називають фризантами або "недобродами" але не через залишок дріжджів, а через невеликий вміст вуглекислоти - кінцевого продукту ферментації.

Нагадаємо, що вино вважається солодким, якщо після ферментування зберігся залишковий цукор. Цукор понад 5 г/л є нижньою межею для напівсолодких вин. Верхню межу зазвичай доводять до 50-55 г/л.

Смакові особливості напівсолодких вин

Купити напівсолодке вино в Києві преміум якості можна трьох основних кольоротипів, кожен з яких вражає різноманітністю відтінків та смаків.

Білі – варіюються від світло-солом'яного до темно-золотистого. Смакова палітра включає квіткові чи фруктові тони, а також аромати сортів.

Червоні – від червоного до коричнево-бордового. Відрізняються повнотілістю, соковитістю та помітною, але невиразною терпкістю.

Рожеві – від пудрового до світло-червоного. Смаковому букету властива легкість, ненав'язливість, відсутність окислених тонів та важких післясмаків.

Виробництва напівсолодких вин

Як же респектабельно виглядає пляшка напівсолодкого вина, якщо вона здолала далекий шлях із Франції, Австралії, Італії, Іспанії, Аргентини чи Грузії, зберігши при собі повну інформацію про сорти, регіон та витримку. У нашому асортименті також є напої з невеликою насолодою з Австрії, Чехословаччини, Німеччини, Молдови та Румунії.

Виробники, представлені на сайті, використовують перевірені часом технології бродіння, стабілізації, витримки та розливу по пляшках. А смакові якості напоїв визначаються найкращими для напівсолодкого сортами винограду:

мцвані;

каберне совіньйон;

алекандреулі;

муджуретулі;

ркацителі;

сапераві.

Всі перелічені види мають цукристість 20-22%. Це оптимальний показник для природного бродіння, яке слід зупинити одним із таких способів:

додавання діоксиду сірки;

термічна обробка (підігрів або різке охолодження);

постійне підтримання низької температури накопичення залишків вуглекислоти, яка у виробництві “фризантів”.

Одним з найвідоміших напівсолодких вин на основі сортів Олександроулі та Муджуретулі вважається Хванчкара. Напій називають природно-напівсолодким. Під цією маркою випускається із 1932 року. Це порівняно дороге напівсолодке вино відносять до елітної категорії грузинських semi sweet wine. Середній клас хороших напівсолодких червоних вин представляє Chateau Mukhrani Kindzmarauli. Спробуйте найкращі грузинські вина з Інвіно!

Вартість напівсолодкого вина визначається використовуваними сортами та популярністю свого “родовища”. Найбільш престижними вважаються Шато ле Бут, Шато-ікем, Марсель Мартін, Шато-Розе (Франція), Терра-інтіа GWS-Кахеті (Грузія), Kereskedőház (Угорщина). Білі вина цих регіонів мають приємну гармонійну насолоду, помірну спиртуозність і свіжість, червоні - бархатисті помірно солодкі нотки, характерні для всіх шляхетних напоїв у даній категорії.

Велику кількість пляшок у категорії недороге напівсолодке вино експортує Німеччина та Грузія. Традиційні італійські та іспанські вина також представлені у мережі магазинів Інвіно. Вітчизняні компанії випускають недорогі вина, але зараз наша аудиторія віддає перевагу закордонним виробникам.

Деякі фахівці вважають, що для початку знайомства зі світом напівсолодких вин чудово підійде рислінг. Хоча є думка, що всі вони солодкі, це не так. Білий рислінг може стати сухим і солодким. З цього німецького сорту виходить справді смачне напівсолодке вино. Його ключовою характеристикою є сильна кислотність. Природа сорту рислінг допомагає уникнути «в'ялості» властивої солодким винам без хорошої кислотності.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору