Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Просекко

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Вино просік уособлює "солодке життя" або dolce vita, як кажуть на батьківщині напою. Але справа не в смаку цього ігристого (найчастіше воно сухе), а в розкішному часі, оспіваному в однойменній картині Ф. Фелліні. Багато хто вважає, що просік - шампанське, але тільки італійське. Насправді це вино, незважаючи на його іскристість і свіжі нотки, що прохолоджують, сильно відрізняється від напою, виробленого у французькому регіоні Шампань.

У чому різниця?

На відміну від шампанського пляшка просік витримується в автоклаві, а процес вторинного бродіння в ній не йде. Ця ферментація відбувається у великих нержавіючих ємностях протягом 30-80 днів. Такий вид вторинного бродіння істотно знижує виробничі витрати, але водночас позначається тривалості витримки. Тому італійське шампанське Просекко п'ють лише молодим (до 2 років). Хоча винятки є й тут. Продукція найвищої якості з позначенням Rive (аналог французького крю), що означає збирання з одного виноградника. Вони можуть довго витримуватись і дуже нагадують перляж французького шампанського. Такі вина розливають у невеликих кількостях щодо всього обсягу виробленого просікання. У світі ігристе вино Просекко відоме як складова для популярного коктейлю шприц-апероль.

Різниця органолептики полягає в тому, що італійський варіант готується з одного сорту винограду, на відміну від шампанського, для якого використовується до семи найменувань. З цієї причини виготовлення просік не вимагає купажування, а тому його смак більш простий, легкий і освіжаючий. Шампанське Просекко менш калорійне, ніж французьке і гнучкіше в плані поєднання з різними стравами. Найкраще вино Просекко сьогодні стало серйозним конкурентом шампанському як у маркетинговому, так і смаковому відношенні. Споживач середнього достатку все частіше віддає перевагу елітному просіку, ціна якого значно виграє перед будь-яким шампанським.

На відміну від ігристого з Шампані, який буває і рожевим напоєм, зустрічається тільки в білому варіанті. Біле сухе Просекко обов'язково є у меню кожного ресторану. Це вино визнане чудовим супроводжуючим для більшості вишуканих страв або просто світської розмови.
 

Вино просік уособлює "солодке життя" або dolce vita, як кажуть на батьківщині напою. Але справа не в смаку цього ігристого (найчастіше воно сухе), а в розкішному часі, оспіваному в однойменній картині Ф. Фелліні. Багато хто вважає, що просік - шампанське, але тільки італійське. Насправді це вино, незважаючи на його іскристість і свіжі нотки, що прохолоджують, сильно відрізняється від напою, виробленого у французькому регіоні Шампань.

У чому різниця?

На відміну від шампанського пляшка просік витримується в автоклаві, а процес вторинного бродіння в ній не йде. Ця ферментація відбувається у великих нержавіючих ємностях протягом 30-80 днів. Такий вид вторинного бродіння істотно знижує виробничі витрати, але водночас позначається тривалості витримки. Тому італійське шампанське Просекко п'ють лише молодим (до 2 років). Хоча винятки є й тут. Продукція найвищої якості з позначенням Rive (аналог французького крю), що означає збирання з одного виноградника. Вони можуть довго витримуватись і дуже нагадують перляж французького шампанського. Такі вина розливають у невеликих кількостях щодо всього обсягу виробленого просікання. У світі ігристе вино Просекко відоме як складова для популярного коктейлю шприц-апероль.

Різниця органолептики полягає в тому, що італійський варіант готується з одного сорту винограду, на відміну від шампанського, для якого використовується до семи найменувань. З цієї причини виготовлення просік не вимагає купажування, а тому його смак більш простий, легкий і освіжаючий. Шампанське Просекко менш калорійне, ніж французьке і гнучкіше в плані поєднання з різними стравами. Найкраще вино Просекко сьогодні стало серйозним конкурентом шампанському як у маркетинговому, так і смаковому відношенні. Споживач середнього достатку все частіше віддає перевагу елітному просіку, ціна якого значно виграє перед будь-яким шампанським.

На відміну від ігристого з Шампані, який буває і рожевим напоєм, зустрічається тільки в білому варіанті. Біле сухе Просекко обов'язково є у меню кожного ресторану. Це вино визнане чудовим супроводжуючим для більшості вишуканих страв або просто світської розмови.

Купити просік у Києві можна не тільки для вживання в чистому вигляді, але й у складі коктейлів (з нього можна приготувати знаменитий італійський Белліні з персиковим пюре, цукром та льодом). Італійське ігристе по фортеці набагато менше, ніж шампанське. Максимальна частка спирту становить 13%, на відміну французького варіанту, що містить 18% етанолу. Хороше просік приємно п'янить і допоможе приємно провести вечір.

Ще один важливий фактор, який іноді виділяє італійське ігристе на тлі французького – ціна шампанського Просекко. Ігристі виготовляються у різний спосіб. Дешеве Просекко виготовляється методом Шарма, вторинна ферментація відбувається в нержавіючих сталевих резервуарах. Ферментація протікає швидше, можна зробити більший обсяг напою. Це і позначається на нижчій ціні.

Регіон Просікко

В асортименті крафтового алкоголю Інвіно ви знайдете найкраще просік, яке, як і багато літних аперитивів, робляться в регіонах з прохолоднішим кліматом. Італійське ігристове виробляється в аппелласьонах. Саме так називаються виноробні провінції Prosecco, що розкинулися одразу у двох північних районах Піренеїв — Венето та Фріулі. Найсмачніше італійське сухе шампанське Prosecco в інтернет-магазин Інвіно.

Тут зростає 85% винограду глера. З нього переважно виготовляється справжня італійська просічка. В інших 15% випадків воно виробляється з таких місцевих сортів, як перера, вердисо, Bianchetta Trevigian та міжнародні з тепліших регіонів Італії, Франції, Австралії, Іспанії, Нової Зеландії та Аргентини:
 

Піно Грі

· Шардоне,

· Піно Б'янко,

· Піно Нуар.

Однак назва Prosecco на пляшці свідчить про те, що напій зроблений в апеласьон Просекко. На експорт, як правило, вирушає лише вино з глера. Купити Prosecco із місцевих сортів можна на винних маршрутах або через інтернет.
Іноді виникають питання, чим відрізняється Просекко від брют. Відповідь досить проста. Просекко – це вид ігристого, а брют свідчить зміст цукру у вині, тобто. його солодощі. Брютом може бути будь-яке ігристе, а просік брют - це італійське сухе ігристе вино, в складі якого міститься не менше 85% сорту винограду Глера.

Італія та її унікальне ігристе

Шампанське, від якого не болить голова або найсвіжіший у світі алкоголь - це все про ігристе просік, яке безпосередньо від виробника пропонує онлайн-маркет INvino.

Італійське «вино з бульбашками» можна полюбити з першої дегустації за повітряний квітково-фруктовий букет, в якому легко та приємно відчуваються тональності груші, бананового крему, меду, ванілі, зелених яблук, помело, жимолості, персика та мигдалю. Кожна просічка має свіжий і фруктовий смак з тонким ароматом, що розкривається, і перляжем.

Справжнє Просекко можна придбати лише у коричневих, димчастих, жовтих та зелених пляшках. Ця жорстка вимога стандарту Prosecco disciplinare di produzionе, і щодо нашого асортименту вона дотримана. Тому коли шукатимете хороше Просекко, враховуйте цей фактор.

Ціна просекко поступається шампанському, але цілком може скласти йому конкуренцію у смаковому відношенні. Залежно від переваг клієнта. І той і інший освіжаючий ігристий напій чудово доповнить та прикрасить святковий стіл. Купити шампанське Prosecco фінансово вигідніше, якщо планується тривала трапеза чи збирається велика компанія. З погляду дегустації та смакування, гурмани віддають перевагу більш елітному французькому варіанту.

Вартість Просекко залежить від сорту винограду, регіону, врожаю та технології, що використовується. Найпопулярніше просік Spumante. Воно відрізняється великою кількістю бульбашок у келиху. Другий відомий вид - Frizzante - недовго шипить бульбашками, зате легше і недороге. Так зване "тихе вино" (tranquillo) вважається екзотикою і майже не експортується. А ось сухе ігристе вино Prosecco брют може бути представлене як у класі доступних вин, так і в елітній категорії. Таким чином, купити вино просік може бажаючий з будь-яким рівнем доходу. Найпопулярнішим масовим просіком по праву вважається Просекко Мартіні DOC.

Італійське вино Просекко ідеально підходить для вживання соло і як акомпанемент до легких закусок, фруктових салатів, піци, пасти з морепродуктами. А завдяки помірній насолоді в букеті ароматів напій чудово комбінується з багатьма стравами азіатської кухні та прянощами за рахунок гри на контрасті. Перед подачею сухе ігристе вино Просекко варто охолоджувати до 8–10°C.

Крім вживання просічки в чистому вигляді, його можна використовувати як компонент у різних сумішах. Їх можна зробити навіть у домашніх умовах. Рекомендуємо купити ігристе вино Просекко для створення таких знаменитих коктейлів:

Ельдорадо. Просікко голять разом з мандариновим соком, аперолем і текілою. Додають кубики льоду.
Баракуди. Тут зазвичай використовують просік ектра-драй як топ, а також ананасовий сік, лікер Гальяно, ром.
Червоний місяць з кавунового, ананасового та полуничного соків доповнюється просічним брютом.
Вигідно купити вино Prosecco кожного рівня класифікації можна в інтернет-магазині Інвіно. Ми пропонуємо вибрати просік від провідних італійських виробників (Bisol, Pasqua, Contri Spumanti SPA та інші). Гарантія якості від нашої мережі та низька ціна вина Просекко – поєднання, яке ми пишаємося. І далі дивуватимемо вас найкращими новинками італійських вин. Замовити смачна просічка недорого з доставкою Харків. Пробуйте найкращі ігристі вина північної Італії разом із Інвіно.

Як вибрати Просікко?

Переконайтеся, що вона з Італії. Гарне Просекко роблять також у Австралії.
Якщо на етикетці є напис Glera – це найпростіше Просекка. Немає сенсу вказувати це, адже будь-яке просік і так робиться з сорту Глера. Хороше має позначення DOC, а найкращу категорію DOCG (намагайтеся брати таке). Якщо хочете щось по-справжньому елітне та ексклюзивне, беріть Cartizze.
За вмістом цукру: Nature Brut (0-6 г/л), Brut (6-12 г/л), Extra Dry (12-17 г/л), Dry (17-32 г/л). Останнє це «солодке» просік або Demi-sec (32-50 г/л). Найбільше популярний брют.
Просто спробуйте та знайдіть на ваш смак!

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Villa Miazzi Rose  (рожеве просекко)
    Власний імпорт
    Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору
,