Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Вино Мадера

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Мадера це португальське кріплене вино, виготовлене в автономному регіоні о. Мадейра. Напій отримують шляхом витримки при нагріванні із 5 різних сортів винограду. На ринку представлена ​​суха, напівсуха, напівсолодка та солодка мадера. Їх усе поєднує високий рівень кислотності.

Значна кислотність мадери обумовлена ​​місцем розташування архіпелагу. Він знаходиться неподалік північно-західного узбережжя Марокко. Вино вирощують лише на двох населених островах Мадейра та Порту-Санту. Придатна волога вулканічна грунт, переважно на північному узбережжі, становить лише 500 гектарів. Ягоди збирають виключно вручну на терасах "пойос". Воду для зрошення з давніх-давен доставляють з високогір'я острова (понад 1800 м).

Який виноград використовують для створення смачної мадери?

Виділяють чотири «шляхетні» сорти: Вердельо, Мальвазія, Боал та Серсіаль. Іноді до них додають Террантез та Бастардо. Проблема в тому, що їхні посадки дуже нечисленні. З цієї причини найпопулярніший сорт на острові Тінта Негро. Саме з нього роблять недорого кріплене вино Мадера на експорт. Відповідно до захищених правил приготування Мадери, у купажі має бути не менше 85% благородного ґатунку. Заборонили також сорти-гібриди. На пляшках Тінта Негро заборонено вказувати сорт винограду на етикетці. Допускаються лише загальні описи напою (солодкість, колір). Знаючи це, ви легко зможете відрізнити класичну Мадеру від Тінта Негра.

Які стилі Мадери бувають.

Майдерське вино відрізняється за чотирма рівнями солодощі:

• сухе seco

• напівсухе meio seco

• напівсолодке meio dolce

• солодке dolce

Причому рівень солодощі залежить від сорту винограду. Наприклад, Серсіаль сухий 59,3 г/л, Вердельо напівсухе 54-78 г/л, Боал напівсолодке 78-100 г/л. З Тінта Негра роблять вина будь-якої солодощі. Ці позначення для недосвідченого винофіла - пастка. Зазвичай ми дивимося на показники кількості цукру на літр. Просто запам'ятайте, що кожне вино Мадера є солодким у класичному розумінні, тому що перевищує поріг 20 г/л. Тому суха Мадера навряд чи здасться вам сухою.

Крім того, є цікаве зауваження щодо різниці між ними. У міру знайомства з винами о. Мадейра, люди відзначають, що seco (dry) відчувалося більш солодким та насиченим, ніж напівсолодке (meio doce). Причина криється в кислотності! Чим більше кислотності, тим сухіше сприймається вино. Таким чином, ще одна причина купити Мадеру - це навчитися глибше розуміти свої відчуття і вимоги до напою.

Мадера знаменита своєю насолодою, текстурою смаку та стійкістю. Відкрита Мадера не змінюється, будучи відкритою. І це неймовірно практично! Чудова мотивація для того, щоб купити вино Мадера. Після вечірки можна не думати, що алкоголь зіпсувався.

Технологія виробництва є специфічною. Віджатий сік ферментується та швидко збагачується спиртом виноградного походження. Час збагачення залежить від сорту. Рівень солодощі визначається тривалістю періоду бродіння. Після цього молоде вино нагрівають і витримують методом estufagem або canteiro. Обмеженість терруару, складності догляду і нестандартна технологія виробництва - все це включає в себе ціна вина Мадера. Лімітовані серії витриманої Мадери коштують справді великих грошей і є хорошими для статусного подарунка або значущої дати.

Інтернет-магазин Інвіно безпосередньо експортує якісні вина Мадера. Бронюйте з доставкою по Харкову та всій Україні.

Немає товарів

Вгору