Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Ламбруско Червоне

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Ламбруско – яскраво забарвлений сорт винограду, з якого виготовляють червоне ігристе вино Ламбруско в Емілії-Романьї, на півночі Італії. Точніше, це збірний термін для групи сортів винограду (багато в чому Мускат) - більше 60 сортів. Лози Ламбруско вирощуються в кількох італійських виноробних регіонах, у тому числі в П'ємонті (сусідний регіон Емілії-Романьї) і далі у Базилікаті.

Вина з Ламбруско користувалися великою популярністю на головних ринках споживання вина – у США та Північній Європі. Раніше вина з ламбруско робили за традиційним методом. Щоб отримати червоне шампанське Ламбруско потрібно було вкласти багато зусиль та засобів. Згодом виробники відмовилися від класичного методу виробництва ігристих вин і перейшли до більш дешевих методів. Сьогодні більшість вин, які мають назву Ламбруско, виробляються оптом і проходять вторинну ферментацію у великих сталевих резервуарах. Цей метод відомий як метод Шарма (або танк), вперше впроваджений у північній Італії, а також використовуваний при виробництві просік. Популярність Lambrusco швидко зростала з 1980-х років, це був єдиний спосіб виробляти необхідні обсяги досить швидко, щоб задовольнити попит і досить дешевий, щоб вина були доступними.

Пігмент винограду Ламбруско добре працює для створення привабливого рубінового кольору у винах. Яскравий пурпурово-червоний відтінок Ламбруско перевершує лише відтінок Анчелотти, ще одного різновиду, дозволеного до застосування відповідно до законів Ламбруско. Щоб зробити колір червоного Ламбруско інтенсивнішим, в ігристе іноді додають виноград Анчелотта. Він використовується для того, щоб надати більш насиченого кольору Ламбруско, коли врожай виходить з-під контролю. Якщо Ви вирішили купити вино Ламбруско червоне, виявили на контретикетці сорт Анчелотта, не треба дивуватися, це допустимий сорт винограду для даного виду ігристого вина.

Ряд сортів Ламбруско мають свої власні DOC, а саме: Ламбруско ді Сорбара, Ламбруско Граспарос ді Кастельветро і Ламбруско Саламіно ді Санта Кроче. На додаток до них є DOC Модени (створений у 2009 році) та Реджано, який раніше був відомий як Ламбруско ді Реджано. Вино, виготовлене під будь-якою з цих назв, має бути зроблено принаймні з 85 відсотків винограду Ламбруско (деякі пов'язані з певними підвидами, деякі ні). Інші 15 відсотків часто становлять Анчелотта. Саме від DOC залежатиме ціна червоного Ламбруско.

Маестри - один з багатьох різновидів Ламбруско, що використовується для однойменного ігристого червоного. Окрім вирощування у рідному регіоні Емілія-Романья, він культивується далі на південь у Базилікаті. За межами Італії Маестрі успішно вирощували навіть в Аргентині (переважно через міграцію туди Італії), а останнім часом і в Австралії. Купити червоне Ламбруско із цього сорту досить складно в Україні. У нашому інтернет-магазині представлені якісні альтернативи цьому ігристому.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору