Порівняння
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Червоне грузинське вино

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Грузія – це країна з багатовіковою традицією виноробства. Археологічні дані показують, що це один із найдавніших регіонів, де робили алкоголь із винограду. Грузинське виноробство відрізняється тим, що використовуються майже виключно місцеві сорти винограду. Це зумовлено їхньою тривалою традицією селекції та системою методів виготовлення та переробки, відпрацьованих на конкретних сортах. Сучасні виробники іноді додають до окремих купажів міжнародні сорти винограду. Так вони намагаються створити нові смаки та залучити споживача купити червоне грузинське вино.

Грузинська кухня рясніє м'ясними стравами, для неї характерний контраст гострих та пряних страв, овочевими закусками, випічкою. Ці особливості також вплинули в розвитку виноробної культури. Завдяки великій кількості страв з м'ясом, особливо на відкритому вогні, популярним стало насамперед грузинське червоне сухе вино.

Які види червоних грузинських вин?

Варто згадати про загальну класифікацію з витримки. Винороби Сакартвело виділяють шість основних категорій:

1.     Молоде вино. Це сухі вина, для яких є дедлайн продаж до початку наступного року після розливу. Порівняно із зарубіжними прикладами нагадує божоле-нуво.

2.     Ординарне вино аналогічно молодому, продається протягом кварталу.

3.     Без витримки. Реалізуються після початку наступного календарного року.

4.     ¦ Витримане вино. Основна категорія грузинських вин із періодом витримки щонайменше 6 місяців.

5.     Маркове вино відноситься до категорії напоїв високої якості. Це завжди витримка не менше 1,5-2 років залежно від фортеці та із сусла строго певних сортів.

6.     Колекційні вина відносяться до елітної категорії вин. Крім стандартної витримки, додатково набирають сил та аромату у пляшках як мінімум три роки.

Крім цього червоні грузинські вина бувають різного рівня солодощі та фортеці. Ігристі червоні майже не роблять і навіть якщо використано сировину червоного сорту, роблять білу.

Виробників грузинського вина кілька сотень та безліч сортів. Як у всьому цьому розібратися? Щоб зорієнтуватися, варто запам'ятати кілька найвідоміших сортів та куштувати вина з них. Є приблизно по десятку популярних сортів для білого та червоного вина.

Червоні вина зазвичай роблять із сапераві, тавквері, шавкапіто, олександроулі, муджуретулі, усахелоурі, оджалеші, чхавері.

Яке червоне напівсухе грузинське вино спробувати насамперед?

Часто п'ються як аперитив, але можуть супроводжувати основні страви. З напівсухих надійним буде Піросмані, виготовлений із сорту сапераві. також рекомендуємо купажне напівсухе Бараконі з сортів винограду муджуретулі та олександроулі.

Яке грузинське червоне напівсолодке вино вибрати до столу?

Знамените Тамада Хванчкара та Терра Інітія Хванчкара з муджуретулі та олександроулі, Кіндзмараулі з сапераві (наприклад, Шато Мухрані Кіндзмараулі). Рекомендуємо спробувати їх у поєднанні з легкими закусками, овочами та навіть десертами.

З категорії червоного сухого обов'язково потрібно скуштувати Мукузані, Кварелі та Напареулі. Зрозуміло з м'ясними стравами у найкращих традиціях грузинської кухні.

За всіх своїх переваг ціна червоного грузинського вина залишається доступною широкому колу споживачів. Інтернет-магазин Інвіно пропонує смачне грузинське вино недорого в категоріях звичайних і марочних вин.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору