Привіт усім, хто з нами!

У фокусі сьогоднішньої розмови, як і раніше, залишається безалкогольне вино та способи його виробництва.

Знаєте, яке найпопулярніше питання, яке ставлять на цю тему в салонах вин Інвіно?

- А чи справді це вино? І як його зробити, щоб з вина прибрати алкоголь?

Пропоную докладно зупинитися на цих двох питаннях.

Так, це справді вино! Це такий самий продукт бродіння виноградної ягоди, як і звичайне алкогольне вино. Але на останньому етапі виробництва із нього видаляють алкоголь. Внаслідок цього вміст етилового спирту у ньому не перевищує 0,5%. Наскільки я знаю, стільки ж міститься і у кефірі.

А тепер перейдемо до питання, як алкогольне вино стає безалкогольним.

Спробую простою мовою розповісти про ті дві основні технології, якими користуються у світі для виробництва безалкоголки на сьогоднішній день.

Першим із сучасних виноробів, якому прийшла думка позбавити алкоголь градусів, був німецький доктор Карл Юнг (але не той, що психіатр).

У 1908 році у винному льоху свого маєтку після тривалих експериментів він удосконалив процес відокремлення спирту від готового вина. По суті це було те ж таки нагрівання, але у вакуумному контейнері і лише до 28 градусів Цельсія. Такий метод був недорогий за своєю суттю та зберігав силу вина.

До речі, отримане вино доктор Юнг постачав своїм пацієнтам, які не могли вживати звичайне вино за медичними показаннями. Блискучий маркетинговий хід!

Успіх безалкогольних вин за технологією Карла Юнга був приголомшливим! І зараз компанія Carl Jung Wines є лідером у виробництві безалкогольного вина і постачає його до більш ніж 30 країн світу.

Із першим методом розібралися.

Другий метод технологічніший і більш витратний. Він потребує більше часу. Його віддають перевагу іспанським виробникам вина. Спосіб називається Зворотний осмос. У чому його суть?

Усередині гігантської сталевої колони вертикально один під одним розташована велика кількість найтонших мембран. При температурі 13 градусів Цельсія зверху донизу алкогольне вино повільно проходить дуже тонким шаром вздовж кожної мембрани. Цикл повторюється 10-20 разів, спирт при цьому випаровується та виводиться з колони через тонкі трубки. Кінцевий продукт – безалкогольне вино.

Такими способами можна не тільки виробляти тихі білі, червоні та рожеві вина, і навіть ігристі, а також керувати їхньою стилістикою.

І знову запрошую всіх, кого зацікавили безалкогольні вина до нас, у салони вин InVino, де ми цілеспрямовано відбираємо для вас найширший у кращому співвідношенні ціни та якості та у всьому різноманітті ступеня насолоди: від сухих до напівсолодких. Найкращий

А для тих, хто не любить ходити магазинами, залишається варіант покупки онлайн.