Досить часто ви питаєте нас, яке вино підібрати до страви?

Наведемо кілька основних правил, які називаються принципами еногастрономії.

  • Регіональний принцип: вино та страва мають бути походженням з однієї країни. До Кьянті - стейк, до хамону - Саva.
  • Соусний принцип: добре, коли вино повторює основні смаки соуса. Бо соус - головний!

 

  • Силовий принцип: щільні і важкі страви потребують сильних насичених вин з високим вмістом спирту, тоді як до легких слід подавати легкі вина. Цей принцип слід вважати одним із найважливіших.

Не нехтуйте ним!

 

  • Принцип контрасту: інколи до солоно-гострої страви хочеться солодкого вина. Класичний приклад - пікантний сир Горгонзола та солодкий Сотерн.


Принципи принципами, а пораду краще спитати у фахівців!
Кращі експертні поради - від фахівців InVino!