На півночі Франції, в Нормандії, клімат зовсім не підходить для виноградарства. А ось вирощувати яблука тут дуже вдало! 🍏

Потім з кислих та терпких яблук виходить грайливий та смачний напій – сидр!
Виробництво сидру почалося в 12 ст на північному заході Франції з винаходом пресу для яблук. А з 16 ст сидр став популярним у всій Франції 🇫🇷

На світі є ще місця, де не пити сидр – непристойно!
Крім самої французької Нормандії вас обов’язково пригостять ним в північній Іспанії: в регіонах Навара, Астурія. Там існують навіть спеціальні заклади – сидрерії, де можна смакувати сидр скільки душі завгодно! 

Сидр прекрасно пити в якості супроводу до білого м'яса, до різних десертів (млинці, яблучний пиріг, тістечка). Також він хороший як аперитив або для втамування спраги в спекотний день.

Купуй у кращих! Купуй в салонах InVino!