Яке вино більш корисне: біле чи червоне?
Коли вчені починають порівнювати червоне і біле вино в контексті користі для здоров'я, часто виграє червоне. Але все не так очевидно як може здатися на перший погляд.
Причина частково ховається в технологічних особливостях виробництва.
Біле вино роблять переважно з білих сортів. І шкірка ягід відділяється від соку перед ферментацією.
Червоні вина роблять з більш темних червоних або навіть чорних ягід, при цьому шкірка залишається під час ферментації. Це важливо, тому що в шкірці містяться різні антиоксиданти. У свою чергу це сприяє позитивному впливу на серце, поліпшенню рівня «хорошого холестерину» і зниження «поганого»

Різниця в користі вина залежить від того, на чому ви концентруєтеся. Дослідження 2015 року показало, що люди, які віддають перевагу червоному вину, дійсно мали кращий рівень холестерину. Любителі білого вина показували більш якісний контроль рівня цукру в крові.
Ми, експерти, які працюють з вином кілька десятків років, стверджуємо, що вино в розумній кількості корисно. Можна собі дозволити келих, якщо, звісно, не маєш протипоказань.
Кожен рік дослідження в цій площині йдуть далі й далі.
Зрозуміло одне: вино корисно впливає на здоров’я. Але в невеликій кількості. Вино не є лікувальним засобом. Але, однозначно, є джерелом задоволення смаком!
Вживайте усвідомлено!
Ваше InVino.