24 листопада відзначаємо Міжнародний день Карменеру.

Сорт винограду Carménère народився у французькому Бордо, але став рідним та показовим в Чілі 🇨🇱

Тут для нього досить сонця та тепла, щоб Карменер показав усю свою велич та соковитість червоного сорта. Вина з нього виходять яскраво забарвлені, досить складні та гастрономічні.

Які ноти можна почути в правильному Карменері? Стиглу малину, ожину, чорницю, пряні акорди чорного перцю та кави, а також делікатні ноти зеленого перцю.

З чим краще поєднувати? Чілійські винороби рекомендують нежирне м’ясо на грилі та усілякі соуси на кшталт песто та сальси з додаванням зелені та гострого перцю. Можна спробувати Карменер з дичиною, шашликом, ягнятиною, витриманими сирами, з пастою.

Здається, плани на вихідні ми вам вже окреслили.

Кличте друзів, готуйте смачні страви та купуйте Карменер в салонах InVino!