Нам дуже важливо, щоб тобі завжди було смачно!
Тому нагадуємо основні правила фудпейринга, тобто вдалого поєднання вина та їжі.
👉До "важких" страв краще підібрати повнотіле вино: до насиченого тушкованого м'яса - щільне червоне.
👉До легких страв доречними будуть легкі вина: овочевий салат та легке біле або нетанінне червоне.
👉Добирай вино до соуса. Соус в страві - як соліст в Гранд Опера: він домінує.
👉До жирних страв обирай вина з високою кислотністю: вони приведуть в норму твої рецептори.
👉До солоних страв - солодке вино. Принцип контрасту в дії!
Уникай танінних вин до солоних страв: від такого поєднання вино здається гірким.
👉Солодка їжа робить сухе вино суперкислим. Тож вино має бути ще солодшим, ніж сама страва.
Кажуть, що правила існують щоб їх порушувати?
Експерементуй! Бо смаки індивідуальні