Їжа бідних, що стала делікатесом.
Так, це про устриці ❤

Цей молюск входить в десятку найдорожчих та найбажаніших продуктів світу.

Але колись його називали "їжею бідняків".
Устрицю вперше скуштували древні римляни, потім продукт перекочував в італійську кухню, а звідти у французьку.
В 19 сторіччі устриці були доступні майже усім, а англієць Чарльз Дікенс навіть писав, що "Устриці та бідність йдуть пліч о пліч".
Із-за надмірного вилову цього молюску він опинився на межі зникнення.
Так, у 20 сторіччі устриці перекочували на столи відомих ресторанів світу.
Сьогодні цей делікатес можна скуштувати в нашій країні. А з келихом білого або ігристого вина ви почуватиметеся королем!