Досить часто чуємо від вас: "А де у вас шампанське?"
Вирішили розставити крапки над «і» та пояснити коротко про ігристі вина.
🍾Шампанське. Найменування, захищене за походженням. Так може називатися тільке ігристе вино, вироблене у Франції, в регіоні Шампань, за класичною технологією Шампенуаз (вторинна ферментаці відбувається в пляшці).
🍾Інші ігристі вина за цією ж класичною технологією, вироблені в інших регіонах Франції, називаються Креман. Наприклад, Креман де Бургонь.
🍾Італійці також роблять ігристе.
За класичною технологією називається Франчакорта, а за методом Шарма (з ферментацією в сталевих чанах) - відоме всім Просекко.
🍾Іспанці також відомі своїм ігристим за класичною технологією. Це ваша улюблена Кава, яку подають охолодженою і насолоджуються балансом якості та демократичної ціни.
⠀
Як кажуть, все Шампанське ігристе, але не все ігристе - Шампанське.
Знайдіть своє улюблене ігристе в InVino!